Uitvaartbegeleider

“Weet je nog, die uitvaart, waar jij bij was, dat je écht geraakt werd? Dat je kippenvel kreeg of tot tranen toe geroerd was? Of misschien hardop moest lachen?  Dat het helemaal klopte? Dat is mijn wens voor de uitvaart die ik met jou mag vormgeven.”


Ik begeleid families rondom het afscheid. Graag schuif ik aan aan de keukentafel, luister naar jullie verhalen, stel vragen zodat ik jullie leer kennen. Daarvoor neem ik alle tijd.  Dit doe ik met aandacht, stap voor stap en met volop ruimte voor jullie ideeën en wensen. Bij mij is niks is gek of raar. 
Ik zal je stimuleren om zelf ook een rol op je te nemen. Voor de één is dat lastig, voor de ander vanzelfsprekend. Denk aan het verzorgen of het dragen van de kist of mand, of misschien wil je iets vertellen, iets doen. Want ik ben ervan overtuigd dat wanneer je die rol op je neemt, je dat verder helpt.

Samen geven we het afscheid een vorm die klopt. Voor degene die je moet missen, maar ook voor jou, want jij bent degene die afscheid neemt, een hartverwarmend afscheid.
Een goed afscheid biedt zoveel troost en helpt je vooruit!