Spreker

“Het lijkt wel of ze mijn moeder heeft gekend…"

Hoe vind je nu de juiste woorden voor een afscheidsdienst? Wat vertel je over degene van wie je zoveel houdt? Wat zeg je wel en wat niet?  Ik help je daarbij. Graag schuif ik aan aan de keukentafel en luister naar jullie verhalen. Ik wil jullie leren kennen. Zo komen warme herinneringen en bijzondere karaktereigenschappen naar voren en daarvan maak ik een speciaal  levensverhaal. Dit wil ik op de uitvaart voor jullie met alle aanwezigen delen. Maar misschien wil je het ook zelf! 


Wanneer je wenst kan ik de hele afscheidsdienst leiden, van het welkom tot en met de slotwoorden. Of we doen het samen. Zo ontstaat er een prettige eenheid. We denken samen na over de vorm en inhoud. Wanneer er kinderen bij de uitvaart zijn, betrek ik ze graag bij het afscheid, op een manier die bij hen past. Door mijn jarenlange ervaring als juf in het basis- en speciaal onderwijs, gaat dit op een natuurlijke manier.

Ik ben uitvaartspreker voor iedereen en maak geen onderscheid in achtergrond. Door mijn Christelijke levensovertuiging ken ik de gebruiken en gewoontes binnen de kerken. Wanneer je wenst kan ik daarin iets extra’s betekenen. Denk bijvoorbeeld aan samen bidden of in de woorden die ik spreek het geloof belichten.

Heb je andere wensen of vragen? Bel me gerust, ik denk graag mee.