Over mij

In 2019 is een lang gekoesterde wens uitgekomen! Na zo’n 20 jaar voor de klas te hebben gestaan (basis- en speciaal onderwijs) mag ik me gediplomeerd uitvaartbegeleider noemen! 

In 2017 mocht ik aan het werk op natuurbegraafplaats Heidepol. Wat een prachtige plek, midden in de natuur. Hier is mijn liefde voor de uitvaartwereld verder gegroeid en ik wist: dit is mijn vak. Al snel voelde ik  de wens om families nog beter te leren kennen en hen het hele traject van afscheid bij te staan. Toen ben ik de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Gaandeweg uitvaarteducatie gestart. 


‘Vind je dit vak niet zwaar?’ vragen mensen me vaak. Nee! Ik mag mensen verder helpen in het leven, dat is het mooiste wat er is. Dat mensen zomaar hun hart voor je openen en je even heel dichtbij mag komen op een intens moment blijft heel speciaal.  

Door mijn jarenlange ervaring als juf kan ik kinderen op een heel natuurlijke manier betrekken bij een afscheid. Kinderen moet je bij de hand nemen, het voordoen, zodat zij op een warme manier terugkijken op het afscheid, dat helpt hen vooruit!