Rouwretraite

“Ruim op tijd zat ik te wachten op de boot. Onrustig, maar ook verlangend, wat gaan de komende dagen brengen? Onbewust grijp ik mijn telefoon, even mijn ouders  bellen, om te vertellen dat ik een paar dagen weg ben , zoals altijd. Meteen schiet ik vol…. dat kan niet meer…daarvoor ben ik hier. Hier, met het uitzicht op de zee, in de verte de boot, kan ik niet om mijn verdriet heen. In volle hevigheid komt het binnen. Ik stuur mijn zussen in de zusjesapp een berichtje, met pijn in het hart, maar dankbaar voor hun liefde..”

Is er iemand van wie je veel houdt gestorven? Heb je de draad van het leven weer opgepakt, maar voelt het soms alsof je hoofd vol zit en er niks meer bij kan? Verlang je naar rust? Dan is deze rouwretraite voor jou! 

In de gewone waan van de dag is er niet zoveel ruimte voor je verdriet. Dat is logisch. Er wordt van alles van ons gevraagd. Vooruit met verdriet biedt je die ruimte tijdens een goed verzorgde 3 daagse rouwretraite op Vlieland. Is je verlies nog maar kort geleden of al veel langer? Het maakt niet uit. We zijn met een kleine groep van max. 6 mensen. Er is een helder programma. We ondernemen samen activiteiten en er is tijd om alleen op pad te gaan.  Alles is goed. Je weet waar je voor komt en je gaat het aan. De stilte, de ruimte en de wind zorgen ervoor dat je niet om je gevoelens heen kunt. Je ervaart in de kracht van de natuur en je eigen kracht. Je krijgt dagelijks handreikingen van mij. 

 Ik neem je mee naar het prachtige eiland en help je vooruit.

 

Pak die kans! Je gaat lichter weer terug naar huis. De zee maakt ruimte!

Een aantal reacties van deelnemers:
'Ik heb inzicht gekregen in waar voor mij troost ligt..'
'Het is alsof ik een soort handleiding heb gekregen waar ik mee verder kan..'
'Jij straalt rust uit, letterlijk en figuurlijk..'
'Het was fijn, goed en helend..'